Social

Iarta-ne Romania! P.S. Te iubesc!

La multi ani buni Romania!

“E si grea e si frumoasa viata de roman”, spun versurile unui cantec, insa astazi ne gandim mai mult la faptul ca Viata este frumoasa si facem tot felul de lucruri ca sa fie mai frumoasa caci nu este asa, este minivacanta!

Romania chiar este o tara superba si bogata din punct de vedere natural si cultural! Avem din toate, munte, mare, manastiri, delta, locuri energetice, traditii, cantec, poezie, parcuri naturale, ursi, aer curat, albastru de voronet, muzeul oului, cumitirul vesel, oameni ospitalieri, templul spiritist Iulia Hasdeu, bulz ciobanesc, rosii cu gust de rosii, cele mai frumoase femei din lume, televiziuni care au inceput sa faca si educatie, viata de noapte chiar si in pandemie, sampanie scumpa carata cu roaba si bineinteles robul si roaba lui Dumnezeu care se unesc traditional pana ce moartea ii va desparti…sau divortul!

Avem enorm de multe si de multa Viata in aceasta tara!

Avem de ce sa le multumim conducatorilor adevarati de alta data, care chiar au facut lucruri pentru oameni si chiar daca actualele si se pare viitoarele generatii nu mai sunt interesate de istorie, merita sa ii multumim Romaniei pentru Oamenii care au contribuit la binele colectiv.

Eu mai mereu cand am fost in strainatate, am vorbit mult si frumos despre casa mea Romania, spre uimirea multora care credeau ca in Romania il gasesc doar pe Dracula cu femeile sexoase din centru vechi, bautura ieftina, politicieni ieftini si vanatoare de mistreti!

Asa sunt eu, imi iubesc tara pentru ca ea este minunata si nevinovata de „aberatiile cromozomiale” ale unor oameni cu “o” mic.

Tot in Romania se intampla lucruri odioase, lucruri facute de unii dintre noi, de fapt de toti, pentru ca si pasivitatea poate reprezenta o complicitate! Stiu tu nu esti vinovat si responsabil de nimic din ceea ce se intampla in jurul tau. Experienta de terapeut imi spune ca peste 40% din cei care imi trec pragul cabinetului, initial, nu se simt responsabili nici pentru ceea ce se intampla in Viata lor personala, caci nu-i asa, e mai usor sa fie altul vinovat.

Dar sa vedem ce se mai intampla si pentru ce eu spun cu sufletul intepat de stari contradictorii: IARTA-NE ROMANIA!

Iarta-ne pentru ca in plina pandemie, sunt romani care fura dezinfectantul din spitale, care fura bonurile de masa, se bat pe hartie igienica si malai, pentru ca unii medici si terapeuti fug de meseria lor vocationala altfel, pentru “pitipoancele spirituale” care una spun si nu fac nimic din ceea ce spun, pentru ca oamenii de paie care ne conduc ne spun ca traim bine in timp ce suflete nevinovate ard in spitale sau nu au caldura si apa in apartemente!

Iarta-ne Roamania pentru ca permitem sa fie omoarati la propriu oamenii care incearca sa apere padurile vandute pe doi lei de lasitatea si vasalitatea deja impamantenita, nu a Romaniei ci a unor romani!

Iarta-ne pentru ca nu ne pasa, nu ne pasa suficient, nici de altii, nici de tine si nici de noi uneori! Iarta-ne ca am uitat sa ne conectam la pamantul care ne vorbeste, la raul care ne racoreste si la copacul care ne ocroteste daca il lasam sa stea in picioare.

Iarta-ne Romania pentru indiferenta si pentru impotenta!

Si ma opresc aici pentru ca mi-au zburat ochii doua paragrafe mai sus…da, este acela in care nu reusim sa oprim executarile lejere facute de mafia padurilor…

Dar hai sa ne mai “veselim” putin cum spunea bunicul meu, ca o viata avem de trait pe plaiurile astea mandre.

Tabara LACRIMA FERICIRII by Ovidiu Yang – loc: Romania!

Cu paine si cu sare de ne intampina oamenii cu sufletul la vedere sa zambim. Sa zimbim si pentru ca, codrul e frate cu romanul si ne apara el si ne da de mancare si ne da aer adevarat de respirat si apa vie, nu imbuteliata si saraca.

Sa zambim pentru ca mult e de dulce si frumoasa limba ce-o vorbim!

Sa zambim pentru ca facem cu usurinta haz de necaz, chiar daca uitam sa mai rezolvam necazul!

Sa zambim pentru ca inca mai facem sarbatorile in familie, sa zambim ca ne este dor si pentru ca avem cantece de dor.

Tu pentru ce alegi sa zambesti cand te gandesti la tara ta? Chiar vreau sa scrii in comentarii si ce ii doresti tu tarii noastre?

Si ma gandesc acum la poetul nostru national cu care ne mandrim acum dupa ce, dar nu mai zic ce i-am facut catre sfarsitul vietii lui, mai bine iti reamintesc ce dorea el Romaniei.

Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăție
Ca a nopții stele, ca a zilei zori,
Viață în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală și mândrie,
Dulce Românie, asta ți-o doresc!

Mihai Eminescu

Dulce Romanie, nu esti gradina Maicii Domnului cu toate nefacutele care se fac in ograda ta, dar nu esti pentru ca nu te lasam noi. Insa stii ceva? Nici nu ai nevoie de asta, tu esti minunata asa cum esti, esti minunata ca esti si ne primesti si pe noi in inima ta!

Eu te-am primit de mult in inima mea si desi sunt „foarte” pro pentru ca lumea sa circule si sa traiasca orunde pe planeta, eu m-am simtit mereu acasa aici! Si cat o sa stau aici am sa vorbesc despre tine ca si cum as vorbi de lumina sufletului unui copil! Iarta-ne si iti multumesc!

Dulce Românie, te iubesc!

Ovidiu,

Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *