Dezvoltare personalaSocialSpecial

Fenomenalul David Popovici nu are noroc!

Jocurile Olimpice de la Tokyo ne aduc nu doar surprize frumoase si satisfactii, ne aduc si drame si povesti de viata si realitati pe care in viata de zi cu zi le ignoram.

O astfel de poveste adevarata este si faptul ca fenomenul David Popovici NU ARE NOROC!

Dar sa vedem cine este acest deja celebru inotator, care reprezinta Romania la JO.

David Popovici a intrat pentru prima oară în bazin la 4 ani, după ce părinții l-au dus la înot pentru corectarea unor afectiuni ale spatelui. A fost o necesitate care s-a transformat apoi într-o munca continua răsplătită cu numeroase medalii. Acesta a doborat primul record national la varsta de 10 ani! Iar acum este unul dintre rarele modelele pozitive promovate unanim si de media romaneasca si internationala.

Performanța sa vine după 12 ani de antrenamente alaturi de antrenorul si echipa sa și recorduri doborâte în multiple competitii.

Desigur ca sa ajungi la nivelul maxim al potentialului tau, este necesar sa muncesti mult, foarte mult, lucru pe care multi oameni, il refuza si asteapta sa castige la loto sau sa „pice para malaiata”! Desigur fiecare are dreptul sa consume oxigenul de pe planeta cum doreste, insa este clar ca atunci cand vrei sa faci asta cu mult folos, pui energie, pasiune si inteligenta ca sa muncesti eficient.

De ce a atins el performanta?

Pai hai sa vedem ce spune chiar el si apoi sa vedem ce invatam de la un copil mai matur si mai inteligent ca multi dintre adultii care ne conduc societatea.

„Nu aș fi putut să ajung până aici fără echipă, fără toată lumea care mă susține, fără liceul meu ‘Coșbuc’, fără oamenii care care fac pregătire fizică, fără maseuri, în special fără dl. Adi (ANTRENORUL), fără părinți. N-aș fi putut să ajung până aici, n-aveam cum”, a spus campionul la Digi 24.

Dupa cum vedeti, nu spune nimic despre noroc!

Ne spune insa ca are bun simt, recunostinta, caracter frumos, tupeu pozitiv, smerenie corect inteleasa sau stare de constienta si maturitate.

El ne mai spune si ca are antrenor, datorita caruia a lucrat eficient!

Da, COACH-UL, dl. Adi este specialistul din Viata lui care l-a ajutat sa ajunga la cercurile olimpice.

Desigur, toti au contributia lor, insa acel „in special” spune multe…

Se intelege clar ca David a muncit din greu si are un COACH, nu noroc!

Eu sunt Life Coach si Terapeut. Mai sunt si un barbat cu experienta in Viata dar si fost corporatist si da, am o parere buna despre mine. Cu toate acestea si eu am life coach, terapeuti si colaboratori!

Lucrurile nu vin de la sine nici macar atunci cand ai impresia ca este asa. Ceea ce faci, genereaza in buna masura ceea ce primesti chiar in Viata asta!

Cultura de a avea un COACH, un psiholog, un terapeut, un duhovnic modern etc. inca este scazuta in Romania. Si se pierde mult pentru ca nu se apeleaza la timp la specialisti. Si vad asta de fiecare data cand vine la mine un client care este deja mult sub nivelul marii cu situatia sau drama lui! Desigur exista solutii pentru toti! Insa timpul de evolutie sau de vindecare este direct proportional cu nivelul situatiei din momentul in care ajungi la terapeut!

Intrebarea este, tu cat de devreme sau de tarziu vrei sa faci ceva pentru tine?

Multumim pentru invataminte, David Popovici si tuturor sportivilor de la Olimpiada!

Ovidiu Yang

Life Coach, Terapeut.

2 comentarii la „Fenomenalul David Popovici nu are noroc!

  1. Daaa ești minunat, ești un terapeut extraordinar….mulțumesc lui Dumnezeu că te-am cunoscut și ce am învățat de la tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *